Hvad er Padel tennis?

Padel tennis bliver mere og mere en populær sportsgren blandt mange. Flere og flere centre åbner i hele landet. Man kan både spille padel tennis indenfor og udenfor, hvilket er en klart fordel. Man kan kalder padel tennis bare for “padel” som er en ketsjer sport. Padel tennis er en kombination af sportsgrenene tennis og squash. Ca. 80% er taget fra tennis og 20% er taget fra squash. Man spiller primært tennis som double, hvor der er 4 spillere på banen ad gangen.

Historien om Padel tennis

Mexico er landet hvor Padel tennis stammer fra. Det er rigtig populært i lande, hvor de taler spansk. Som Andorra, Argentina, Spanien og Mexico. Sporten er senere begyndt og blive populære i resten verden. Det er blandet omkring Costa Del Sol og Algarve kysten som har været med til at få padel tennis til Danmark. Dette har været med til, at inspirere mange danske turister som har været på disse ferie destinationer. I padel kan professionelle også konkurrerer om at være nummer 1 i verden. De deltager i noget der hedder Pro Tour. Der er dog flere turneringer i løbet af året som primært spilles i Europa.

Forskellige Padel tennis niveauer

I Padel tennis skal man finde en partner og modstandere som skal rangeres efter niveau. Dette vil også være en fordel og gøre, når der spilles for sjov, da man dermed sikre en mere jævnbyrdig kamp. For at finde ens niveau benytter man sig af en numerisk skala som går fra 1-7. Ved at bruge denne model kan man lettere finde partnere og modstandere, som er på det samme niveau som en selv. Man kan dermed sikre nogle sjovere og mere udfordrende kampe. Der er dermed også en fordel, at du laver en realistisk afgørelse af dit niveau, før du skal spille den første kamp. Så du ikke kommer til, at spille med nogle som er langt under dit niveau eller for langt over.

Hvilket udstyr skal jeg bruge?

Når man skal spille padel er det vigtigste redskaber et padel bat. Hvis du er nybegynder kan du godt leje et padel bat ved det sted, hvor du skal spille. På et senere tidspunkt kan du overveje selv og købe et padel bat. Padel bat koster mellem 500 kr og 3000 kr. Af udstyr kan man også få padel sko, som er egnet til padel. Hvilken vil være en fordel og investerer i.