En praksis som tantra bringer mange fordele med sig. Du har sikkert allerede hørt om det, og måske endda prøvet det, og i så fald kender du måske lidt til fordelene. Men hvis du stadig er nysgerrig omkring tantra og om hvorvidt det er værd at prøve, så læs med her – vi bringer nemlig et overblik over de bedste fordele ved tantra!

Kort om tantra

Tantra har en bred betydning, og den essentielle del er at mærke en forbindelse og forståelse for din egen indre energi, den såkaldte ‘bølge’ som ordet egentlig betyder på sanskrit.

Men når vi taler om tantra, så forbinder de fleste det med tantrisk sex, eller tantrisk erotik som det også kaldes. Her er formålet at forene det maskuline og det feminine, om at være sammen seksuelt med fokus på bevidsthed og kærlighed. Det kan næsten ses som en meditation kombineret med samleje. Tantrisk sex, som vi for lethedens skyld bare vil kalde tantra fra nu af, er perfekt for par, som ønsker at komme endnu tættere på hinanden og for alvor mærke kærligheden.

Klik her for at læse en begynderguide til tantra, så du ved, hvad det handler om, og hvordan det egentlig fungerer.

Lad os gå videre til alle fordelene…

Få kærligheden til at vokse

En af de absolut største fordele ved tantra er, at du kan få kærligheden til at vokse mellem dig og din partner.

Det er nemlig en helt anden måde at elske på, sammenlignet med den måde som de fleste personer har samleje. I tantra handler det om forbindelsen mellem de to parter, samværet og autenticiteten, at der også er fokus på det spirituelle udover bare det fysiske.

Derfor er der mange par, som oplever en helt ny kærlighed til hinanden, efter de har prøvet tantrasex. I nogle tilfælde kan det måske redde et forhold – i andre tilfælde kan det være lidt ekstra krydderi til et forhold, der allerede går godt, og hvor man vil vise endnu flere ambitioner med hinanden.

Hold længere i sengen

Tantra er reelt det modsatte af et hurtigt knald. Man trækker nydelsen ud, og en typisk tantra session er lang og fokuseret.

Det at det ikke skal handle om at komme og opnå maksimal fysisk nydelse giver en helt anden tilgang. Samtidig kan man som mand lære at holde længere igennem tantra – mange vælger faktisk slet ikke at ejakulere, da det har nogle helt unikke fordele. Som kvinde kan man bestemt også øge sin udholdenhed og opbygge den indre energi.

I tantra er både forspillet, aktionen og efterspillet alt sammen i fokus. Der er intimitet i alle akter, og man forsøger netop at trække denne intimitet ud og lade den stå i centrum.

Mulighed for helkropsorgasme

For kvinder er det relativt almindeligt at opleve helkropsorgasme, men det sker bare oftere under tantra. Mange mænd har aldrig oplevet det før, eller har måske kun prøvet det ved et tilfælde – men når man sætter sig ind i tantra og bliver erfaren med det, samt er sammen med en god partner, som man elsker og er tryg ved, sker det ekstremt ofte. Og det kan være til stor nydelse. Det åbner op for en helt anden måde at se kroppen på.

Mindre stress

Mange mennesker ved i forvejen, at de er mindre stressede, når de har god sex. Men den følelse er så meget mere relevant ved tantra, hvor de fleste oplever, at stress fuldstændigt forsvinder undervejs og holder sig væk længe efter. Hvis du og din partner er stressede, uanset om det er noget i forholdet eller noget udefra, så giver tantra glimrende mening. Det kan nemlig være en løsning på problemet. Man behøver endda ikke at dyrke tantra hver dag for at løse stressrelaterede problemer. Selv hvis det bare er indimellem, kan tantra være med til at minimere stress i hverdagen.

Bedre forståelse for partneren og én selv

Til sidst er der selve forståelsen for partneren og for dig selv. Det er et hovedtema i den tantriske tankegang, og det er noget man mærker efter et stykke tid.

Tantra handler netop om at forbinde dig med din indre energi – og med partnerens energi, som så kan cirkuleres rundt mellem jer. Denne fordel er enorm, men den kræver lidt erfaring og indsigt. Til sidst vil du opleve en bedre forståelse for dig selv, både fysisk og mentalt. Endda også spirituelt. Det samme vil gøre sig gældende for partneren, så det er en rigtig god måde at lære hinanden at kende på et dybere plan. Det er en fordel, som absolut ikke må overses!